Tarih : 03.06.2020 - 02:22

Bıdı: Sanal Fuarcılık, Klasik Fuarcılığın Uzantısı Olabilir.

TİCARET Bakanı Ruhsar Pekcan'ın 'sanal fuarcılık' açıklamasını değerlendiren Antalya Fuarcılık AŞ (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, “Bu kriz dolayısıyla gündeme gelen sanal fuarcılık ilk etapta kulağa hoş gelip, cazip görünse de klasik fuar anlayışının yerini tutamaz. Sanal fuarcılık, ancak yapılan bir fuarın uzantısı olabilir" dedi.

 

Ticaret Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını sürecinde ertelenen ya da iptal edilen fuarları sanal ortama taşıyor. Bu kapsamda 1-3 Haziran tarihinde ayakkabı ve saraciye fuarı 'Shoedexpo' ile başlayacak sanal fuar organizasyonu, 22-26 Haziran tarihlerinde yerli ve milli yazılımın katkılarıyla gerçekleştirilen 'Agrivirtual-Sanal Tarım Makineleri Fuarı' ile devam edecek.

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle iş dünyasının hareket ve temas imkanlarının küresel ölçekte kısıtlandığını, ticaret fuarlarının da ertelendiğini ya da iptal edildiğini söyledi. Bu süreçte dijital pazarlama yöntemlerinin ve sanal ticaret platformlarının daha önemli hale geldiğini dile getiren Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak bu gelişmelerin dışında kalmadan, ihracatçı birlikleriyle koordinasyon halinde başarıyla gerçekleştirmeye devam ettikleri sanal ticaret heyetleri organizasyonlarının ardından sanal fuar çalışmalarını da başlattıklarını bildirdi.

 

Bakanın açıklamalarını değerlendiren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, koronavirüs nedeniyle fuarcılık sektörünün de birçok sektör gibi sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi. Ticaret yapmak zorunda olan şirketlerin her şeye rağmen fuar arayışına devam ettiklerini vurgulayan Ali Bıdı, “Alanlarında lider olan fuarların iptali firmalar için büyük sıkıntı doğurmuştur. Şirketler, ticaret için bir araya geldikleri bu fuarlarda yeniliklerini tanıtır. Yıl boyu hedefleri ise inovatif ürünlerinin lansmanını fuarlarda ziyaretçilerine yapmaktır. Fuarlarda önemli iş bağlantılarını yaparlar, bir araya gelirler. Çünkü bizler yüz yüze görüşmek, alacağımız ürüne dokunmak, incelemek, yakından görmek isteriz. Sonrasında ise bağlantılarımızı kurarız. Bu kriz dolayısıyla gündeme gelen sanal fuarcılık ilk etapta kulağa hoş gelip, cazip gibi görünse de klasik fuar anlayışının yerini tutamaz" diye konuştu.

 

Fuarların amacının satan ile satın alanı bir araya getirmek olduğuna dikkat çeken Ali Bıdı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Sanal fuarcılık ancak yapılan bir fuarın uzantısı olabilir. Fuar yapılır ve yıl boyu da katılımcı firmalara fuar firmasının hazırlamış olduğu web sayfası üzerinden ziyaretçilere ulaşım imkanı sağlanır. Korona krizi sebebiyle fuar alanında alınması gereken önlemlerle klasik fuar anlayışında devam edilmesi gerekmektedir. Fuarların tekrar başlaması ile ilgili takvimimizi oluşturmaya başladık. Eylül ayı itibarıyla dünya fuarcıları gibi biz de fuarlarımıza başlamayı hedefliyoruz."Kaynak:Cnnturk

Diğer Haberler