Tarih : 24.03.2019 - 10:44

IDMA, 8. Kez Sektöre Yön Verdi

Uluslararası Un, İrmik, Pirinç, Mısır, Bulgur, Yem Değirmen Makineleri ve Bakliyat, Makarna, Bisküvi Teknolojileri Fuarı İDMA, 20-23 Mart 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde sekizinci kez, binlerce yerli ve yabancı profesyonel yatırımcıyı ağırladı.

 

58 DERNEK, 27 GRUP, 86 ÜLKE


Fuar organizatörü Parantez Uluslararası Fuarcılık, 144 ülkede gerçekleştirdiği tanıtım çalışmaları neticesinde sektörün öncü dernek, birlik ve diğer sivil toplum kuruluşlarından destek almaya ve grup katılımlarını planlamaya devam ediyor. Fuar şirketi, Aralık 2018 sonu itibariyle 86 ülkeden ziyaretçi katılımını onayladı. Halihazırda tüm dünyada 58 dernekle ortak çalışma yürüten şirket, 27 ülkeden de grup bazlı katılım için onay almayı başardı.

 

OAİB VE PARANTEZ GÜÇBİRLİĞİYLE 40 ÜLKEDEN ALIM HEYETİ


Ziyaretçi konusunda yine iddialı olan Parantez, bu yıl alım heyetleri konusunda da önemli bir avantaj sağladı. Türkiye'nin dış ticaretini geliştirmek isteyen Ticaret Bakanlığı, yapılan görüşmeler neticesinde yurtdışı ziyaretçi katılımıyla başarı kazanmış İDMA Fuarı'nı, sektörel nitelikli uluslararası fuarlara verdiği destek kapsamına aldı. Bu destek kapsamında, Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğünde ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizatörlüğünde, 8. İDMA Fuarı'na, başta Afrika ve Güney Amerika olmak üzere dünyanın birçok noktasından alım heyeti getirilecek.

 

OAİB'in Alım Heyetleri için yapacağı çalışmalara Parantez Fuarcılık da 144 ülkeyi kapsayan 90 bin profesyonel datasıyla ve 5 farklı dilde tanıtım yapan ekibiyle destek verecek. Bu güç birliğiyle, İDMA'ya 40'a yakın ülkeden Alım Heyeti getirilecek.

 

KATILIMCILARA TİCARET BAKANLIĞI VE KOSGEB DESTEĞİ


Ticaret Bakanlığı'nın İDMA Fuarı'na sağladığı desteklerden biri de katılımcılara yönelik. Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olarak kurulmuş, ihracatçı birliklerine üye İDMA katılımcıları, fuar katılım bedeli ve stant harcamalarının önemli bir bölümü için Ticaret Bakanlığı'ndan destek alabilecekler.

 

Değirmencilik sektörünün uluslararası arenadaki tek buluşma platformu olan İDMA, aynı zamanda KOSGEB tarafından da destekleniyor. İDMA 2019 Fuarı'na katılacak firmalar, KOSGEB'den de metrekare başına 250 TL destek alabilecekler.

 

İDMA'nın uluslararası ihtisas fuarı olması nedeniyle hem Ticaret Bakanlığı hem de KOSGEB tarafından sağlanan bu destekler, ekonomik olarak durgun bir dönem geçiren sektörün, önemli bir pazarlama platformu olan İDMA'ya, ekonomik kaygılar olmadan katılım gösterebilmesini sağlayacak. Her iki destek, aynı zamanda Türk firmalarının uluslararası pazarlardan pay almasına ve ülkenin ihracat potansiyelini arttırarak döviz girişi sağlanmasına destek olacak.

 

ZİYARETÇİLERE THY DESTEĞİ
Fuar organizatörü Parantez Fuarcılık, avantajlı yatırım yapmak isteyenlerin adresi İDMA'nın ziyaretçi kitlesini arttırmak için birebir tanıtımların yanı sıra dünyanın birçok noktasında etkinliklere katılmaya ve basın yayın, sosyal medya, dijital pazarlama gibi her türlü mecrayı en etkin şekilde kullanmaya devam ediyor.

 

Bununla birlikte ziyaretçiler için bazı ekonomik kolalıklar sağlamanın yollarını da arayan Parantez, İDMA 2019 Fuarı için İstanbul'a gelecek yerli ve yabancı ziyaretçilerin daha ekonomik bir uçuş gerçekleştirmelerini sağlamak için Türk Hava Yolları (THY) ile yüzde 20'ye varan indirim konusunda anlaştı. Yapılan anlaşmayla dünyanın sayılı hava yolu şirketlerinden biri olan THY, fuarın "Resmi Hava Yolu" şirketi oldu.

 

TABADER VE PARANTEZ İŞBİRLİĞİYLE İDMA'DA EĞİTİM


Değirmencilik, un ve yem sektörünün nitelikli insan gücüne katkı sunmak için düzenlenmeye başlanan Sertifikalı Değirmencilik Eğitimi'nin üçüncüsü, 21-23 Mart 2019 tarihleri arasında bir kez daha İDMA çatısı altında gerçekleştirilecek. Değirmenci Dergisi'nin organizatörlüğünde ilki İDMA 2013, ikincisi İDMA 2017 Fuarı esnasında düzenlenen ve büyük ilgi toplayan Sertifikalı Değirmencilik Eğitimi'nin üçüncüsü, değirmen ve bakliyat işleme teknolojileri sektörünün genç ve dinamik derneği TABADER organizatörlüğünde gerçekleştirilecek.

 

TABADER, sektörün nitelikli insan gücü ihtiyacına yönelik eğitim hedeflerini yerine getirmek için başarı kazanmış bir organizasyon olan Sertifikalı Değirmencilik Eğitimi'ne bir önceki eğitimlerde ortak olmuştu. 2019'da eğitim organizasyonun tamamını üstlenen TABADER, Prof.Dr. Mustafa Bayram öncülüğünde eğitimin daha da geliştirilmesi çalışmalarını sürdürüyor.

 

Eğitimler, un ve yem sektörlerine yönelik olarak iki farklı salonda, İngilizce-Türkçe olmak üzere 2 dilde, eş zamanlı olarak düzenlenecek. 3 gün sürecek eğitimlerin ilk gününde enerji yönetimi, inovasyon, ar-ge, ür-ge, kalite kontrol, risk analizleri gibi hem un hem yem sektörünü ilgilendiren ortak konular ele alınacak. Sonraki iki gün tahıl (un) değirmenciliği ve yem değirmenciliği alanlarına özel olarak depolama teknikleri, dünyadaki yeni trendler, diyagram, katkı maddeleri ve vitaminler, kalite kontrol, otomasyon, makine ve mekanik bakım, rasyon hazırlama, ön temizleme ve kırma hatları gibi konular ele alınacak. Alanında uzman akademisyen ve endüstri temsilcilerinin vereceği teorik eğitimler, fuar alanında düzenlenecek yeni ürün ve teknoloji demolarıyla desteklenecek. Katılımcılar, iki gün sürecek eğitimin ardından sertifikalarını alacak.

Diğer Haberler