Özel Röportaj "ISAF, Her Yıl Kendi Rekorunu Kırarak Gelişiyor"

"ISAF, Her Yıl Kendi Rekorunu Kırarak Gelişiyor"

"ISAF, Her Yıl Kendi Rekorunu Kırarak Gelişiyor"

Çağımızda hiç durmadan ilerleyen teknoloji, insan hayatını kolaylaştırmanın yanı sıra, daima en iyinin hedeflendiği sağlık ve güvenlik olanaklarının da sürekli olarak gelişmesine muazzam bir katkı sağlıyor. Gerek ev, gerek iş, gerekse bilişim güvenliği sektörlerinin tartışmasız marka fuarı olma özelliğini sürdüren ISAF Fuarları, bu amaca hizmet eden firma ve ürünleri yıllardan beri artan kalite ve tecrübesiyle bir araya getirmeye devam ediyor. Bu sene de "En"leri hedefleyen ISAF Fuarları'nı, Marmara Fuarcılık Genel Müdürü Feridun Bayram ile konuştuk.

 

7-9 Mart arası Ankara’da gerçekleşen ISAF Exclusive Fuarı sizce nasıl geçti?

 

ISAF Exclusive, Türkiye’de güvenlik sektörünün sahip olduğu en önemli buluşma platformu ISAF’ın farklı bir versiyonu olarak projelendirildi. Exclusive’de amaç sektörün deneyimli ve seçkin firmalarının katılımcı olarak yer aldığı ve özel bir çalışma ile önemli ziyaretçilerin davet edildiği bir etkinlik organize etmekti. 3 gün sonunda hem katılımcılar hem de ziyaretçiler tarafından gelen olumlu geri dönüşler ve memnuniyet, ISAF Exclusive’in oldukça başarılı geçtiğini gösteriyor.

 

ISAF Exclusive’i hazırlarken, Türkiye’de çok az denenmiş bir tarzda ve ancak, hiç denenmemiş bir konsept ve içerikte hazırladık. Bu da doğal olarak proje öncesinde çok fazla masa başı çalışması ihtiyacı doğurdu. Zannediyoruz ki ISAF Exclusive en fazla masa başı çalışması yapılan nadide projelerden olmuştur. 

 

Etkinlik öncesinde yaptığımız çalışmaların tamamı titiz bir mühendislik çalışması şeklinde yapıldı. Her detay en ince ayrıntısına kadar ele alındı. Mühendislik derken sadece fuar alanında yapılan teknik çalışmalar algılanmamalı. Biz organizasyondan planlamaya, konuşmacılardan dinleyicilere, ziyaretçi davetlerinden ağırlanmasına kadar tüm işlemleri mühendislik çalışmaıs şeklinde yürüttük. 

 

Elde ettiğimiz sonuç mühendislik altyapısı çok sağlam olan bir ürün ortaya çıkarttığımızı gösterdi. Sektöre kattığımız bu önemli etkinlik için hem gururlu hem de mutluyuz.

 

Bu sene ISAF Fuarları katılımcıları ve ziyaretçilerini neler bekliyor?

 

ISAF 18 yıldır düzenlendiği her seferinde gücüne güç katarak büyüyen bir fuar. Her yeni yıl başarıyla geçen organizasyonları sayesinde ISAF, yıldan yıla kendi rekorunu kırarak gelişiyor.ISAF’ın Türkiye’deki en büyük rakibi yine kendisi olmasından dolayı katılımcılarımız da ziyaretçilerimiz de her geçen yıl bir öncekinden daha büyük bir beklenti içerisinde oluyor.

 

ISAF katılımcılarının bir kesiminin, bu yıl projelerimiz arasına eklediğimiz ISAF Exclusive’de yaşadıkları deneyim, tam da planladığımız gibi katılımcılarımızın kendilerinin sektördeki özel pozisyonlarını görmelerini sağladı. Sektöre bu anlamda katacağımız yeniliklerin katılımcılarımızı memnun edeceğini düşünüyoruz. Bu amaçla da sürekli çalışmalar yapıyoruz.

 

14-17 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan katılımcı ve ziyaretçilerine 21. Kez kapılarını açacak olan ISAF Fuarları’nda katılımcılarımız her yıl ziyareti profilinde farklılıklar istiyor. Bu amaçlaplanlamalar yapıyoruz.

 

ISAF 2016’da katılımcılar arasındaki memnuniyet oranı ve derecesi çok yüksekti. Bu da 2016 yılında başlattığımız farklı çalışmaların sonucunda elde ettiğimiz bir sonuç oldu. ISAF’ta katılımcılarımız 2017’de her yıl olduğu gibi önceki yıllardan çok daha memnun ayrılacaklar.

 

ISAF Ziyaretçisi de katılımcısı gibi özel. Sektörün en önemli avantajı ağırlıklı teknik eğitim almış veya alaylı kesimden oluşması. Bu kesim olayları teknik olarak ele alıp fayda/sonuç açısından iyi değerlendirebiliyor. Bu her ne kadar bize zorluk yaşatsa da bizim sevdiğimiz tarzda bir çalışma yapmamıza etken oluyor. Ziyaretçilerimizin en önemli isteği, sektörel görüşmeler dışında her yıl yeni teknolojiler, farklı ürünler görmek. Bunu da esasında katılımcılarımız sağlıyor.

 

Ancak 2017 için ziyaretçilerimize yönelik de yeni bazı uygulamalarımız olacak. Özellikle sektör firmalarından oluşan ziyaretçilerimiz kendilerini bu yıl çok daha özel hissedecekler. Bunu fuar esnasında hep birlikte göreceğiz.

 

ISAF Fuarları’nın sektöre katkıları nelerdir?

 

18 yıl içindeki gelişim süreci boyunca ISAF, sektörde önemli değişimlerin yaşanmasına da sebep oldu. ISAF ile birlikte;güvenlik sektöründe gerçek anlamda bayilik ağı sistemi oluştu ve bu bayilik ağı her geçen yıl genişleyerek devam ediyor. Sadece çok özel projelerde kullanılan ve kullanılması düşünülen güvenlik sistemleri her türlü bütçedeki projede kullanılır hale geldi.

 

ISAF Fuarları’nın kamu kurumlarının merkezi olan Başkent Ankara’da düzenlenmesi sonucunda kurum temsilcilerinin sistemleri daha iyi tanıma şansı oluştu ve kurumlar sistemlerini daha doğru şekilde düzenlemeye başladılar. Sadece belli markaların yer aldığı pazarda yer alan marka sayısı ve çeşitliliği ISAF Fuarları ile arttı. Fuarlarımız,yerli üreticilerin pazar paylarının genişlemesini sağladı. Her kalitede ve her ihtiyaca uygun ürün pazarda yer bulma şansını ISAF ile yakaladı.

 

Fuarlarımız, sektörün yılda bir kez bir araya gelmesine de imkân sağladı. Sektörün buluşma noktası olarak iş ve kişisel ilişkilerin gelişmesinde merkez oldu. Sektörde kaliteli işler yapan firmaların on binlerle ifade edilen bütçelerinin milyonlarla ifade edilen seviyelere çıkması sağlandı. Sektörün genel hacminin de çok ciddi oranlarda artması yine ISAF Fuarları ile oldu.

 

Bunlar ISAF’ın sektör kattığı faydaların ana başlıkları. Özetle tarif edecek olursak, ISAF, sektörün en önemli değişim yapıtaşlarından olmuştur ve olmaya devam edecektir. 

 

Yabancı katılımcı ve ziyaretçiyi fuarlarınıza çekebilmek için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

 

ISAF Fuarları, özellikle İstanbul’da düzenlemeye başladığımız 2007 yılından sonra başladığımız birebir yurtdışı çalışmalar neticesinde dünya fuarları arasına girmeyi başardı. Bugün dünyanın birçok ülkesinde “dünyanın en önemli güvenlik fuarları” listelendiğinde ISAF’ı mutlaka listede görebiliyoruz.

 

Yabancı katılımcı ve ziyaretçiyi fuarlarımıza çekebilmek için yaptığımız çalışmaların başında yurtdışı pazarlama çalışmalarımız geliyor. Dünyadaki diğer sektörel fuarları ziyaret ederek katılımcılar ile görüşmeler gerçekleştiriyor ve ilgili fuarlarda stand açarak ziyaretçi çalışmaları yapıyoruz. Birebir iletişimin önemini göz ardı edemeyeceğimiz günümüz dünyasında katılımcı ve ziyaretçiler ile yüz yüze iletişim kurmaya özen gösteriyoruz.

 

Katılımcı noktasında dünyanın dört bir yanında bulunan temsilci ve acenta ağımızdan da destek alıyoruz. Ağırlıklı olarak uzak doğu ülkelerinde yer alan temsilcilerimiz sayesinde fuarımızı dünyanın her yerinde duyuruyoruz. Katılımcılarımızın hedeflediği bölgelerden profesyonel satın alma heyetlerini fuarlarımıza getirerek, uluslararası iş anlaşmalarına da destek olmaya çalışıyoruz.

 

Bildiğimiz kadarıyla aynı zamanda stand dekorasyon şirketiniz de bulunuyor. Fuar alan yönetimleri, fuar organizatörleri ve stand dekorasyon sektörü sizce uyumlu bir çalışma içindeler mi?

 

Aldığımız son duyumlara göre Türkiye’de 2000 civarı kayıtlı stand firması var. Ancak bunlardan maksimum 30-35 tanesi işini olması gereken kurallara göre yapan firmalar. Bizim şirketimiz de bunlardan biri. Dolayısıyla bizim gibi firmalar için alan yönetimleri ve fuar organizatörleri ile uyum içerisinde çalışmak zor olmuyor. Önemli olan zaman ile yarışılan bu işleyişte sistematik bir altyapı oluşturabilmek ve bunu uygulayabilmek.

 

Stand dekorasyon sektörü ile fuar düzenleyicileri arasında SSTD (Sergileme ve Stand Tasarımcıları Derneği) arasında yapılan görüşmelerin, fuar alanlarındaki sorunların azalmasına katkısı olduğu söyleniyor. Bu konuda daha kapsayıcı ne gibi adımlar atılmalıdır? Sizce bu konudaki en büyük problem nedir?

 

Sorunların çıkmasındaki en büyük etken Türkiye’deki alanların hem nitelik hem de nicelik olarak yetersizliği. Türkiye fuar sektöründe her geçen yıl kendisini geliştirip büyümeye devam ederken fuar alanlarının artmaması çok ciddi sorunları da beraberinde getiriyor. En büyük sorun da her hafta art arda yapılan fuarlardaki kurulum ve söküm süreleri. Dünyanın birçok yerinde 1 hafta - 10 gün olan kurulum süresi İstanbul’daki fuar alanlarında 24 - 72 saat aralığında değişiyor. Bu kadar kısa sürelerde böylesine teknik bir işin yapılıyor olması da çeşitli sıkıntılar doğurabiliyor. Alanların altyapı sorunları da buna eklenince bizleri zorlayan şartlar ile karşı karşıya kalıyoruz. SSTD bizim de üyesi olduğumuz ve yaşanan sorunlar ile ilgili oldukça aktif çalışan bir dernek. Fuar alanları ile yaptığı görüşmeler sonucunda çeşitli iyileşmeler meydana geldi. İlerleyen zamanlarda çok daha iyiye gideceğine inanıyoruz.

 

Marmara Fuarcılık’ın gündeminde yakın ve orta vadede yeni projeler var mı?

 

Biz sürekli teknolojileri takip edip detaylı inceleyen bir ekibiz. Dünyada özellikle bilişim temelli gelişen tüm teknolojileri takip ediyoruz. Kelime olarak bile çok az kişi tarafından biliniyorken “LED FUARI” gibi bir fuarı düzenlemek ve bir fuar için kısa sayılan bir sürede herkesin takip ettiği bir proje haline getirmek, firmamızın etkinlik araştırması, projelendirilmesi ve sonuçlandırılması konusunda karakterini net bir şekilde ortaya koymaktadır. 

 

İncelediğimiz ve üzerinde çalıştığımız birçok proje ve düşünce mevcut. Zamanı geldikçe bu projelerimizi hayata geçireceğiz.

 

Teşekkür ederiz.