Tarih : 16.03.2021 - 22:28

2021’de Diyarbakır’da 11 Fuar Düzenlenecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, “2021’de Diyarbakır’da 11 fuar düzenlenecek. Ben Diyarbakır’da düzenlenecek tüm bu fuarlar için 2021’de bin katılımcı firma, 1 milyon da ziyaretçi bekliyorum” dedi.

 

Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin 2021 yılı fuar programları tanıtım toplantısının lansmanı yapıldı.

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasın Toplantı salonunda yapılan toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu, TOBB Türkiye Fuarcılık Meclis Başkanı Cihat Alagöz, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu katıldı.

 

"Peygamberlerin, sahabelerin, kadim medeniyetlerin, kültür ve sanat insanlarının şehri Diyarbakır’da olmaktan şeref duyuyorum" diyen Hisarcıkoğlu, “Hedefimiz hem ülkemizi hem de Diyarbakır’ı tüm bu coğrafyanın fuar merkezi yapmak. Pandemi öncesinde 2019’da Diyarbakır’da düzenlenen 5 fuara yaklaşık 500 katılımcı ve 500 bin ziyaretçi gelmişti. Bu sene fuar maratonunu Diyarbakır ile başlatıyoruz. 2021’de Diyarbakır’da 11 fuar düzenlenecek. Ben Diyarbakır’da düzenlenecek tüm bu fuarlar için 2021’de bin katılımcı firma, 1 milyon da ziyaretçi bekliyorum” dedi.

 

“2021 yılında 11 fuar düzenleyeceğiz”

 

COVID-19 pandemisi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Diyarbakır’da da fuarlar 2020 Mart ayı itibariyle maalesef duraklamak durumunda kaldığını belirten DTSO Başkanı Mehmet Kaya da,  “2021 yılı içinde ise 11 fuar hazırlığımız söz konusudur. İlk olarak 30 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Tarım ve Hayvancılık Fuarımızı 103 firmanın katılımı ile gerçekleştireceğiz. Diyarbakır’ın tarım ili olduğundan dolayı 30 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

Katılımcılara Diyarbakır’a geldikleri için teşekkür eden Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil ise, “Çok zorlu bir dönemden geçiyoruz. Sevdiklerimizi kaybettik. Bu süreçte birbirimize hasret kaldık. İnşallah bu süreç bitecek ve hasret gidereceğiz. İyi günümüzde ve zor günümüz de yanımızda değerli Rıfat Hisarcıkoğlu’na teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmanın ardından katılımcılara hediye verilmesiyle toplantı son buldu.Kaynak:Güneydoğuekspres

Diğer Haberler