Tarih : 25.12.2020 - 18:00

2021 Tokyo Otomobil Fuarı'nı da COVID-19 Vurdu

Koronavirüs salgını yıl içerisinde sevdiğimiz pek çok fuarı elimizden aldı. Paris, Frankfurt ve Cenevre Otomobil Fuar'larını sadece dijital şekilde takip etmemize sebep olan pandemi süreci, yılın ilk günlerini şenlendiren Tokyo Otomobil Fuarı'nın da iptal edilmesine sebep oldu. Gelen resmi açıklamaya göre 15 Aralık'ta düzenlenmesi beklenen fiziksel fuar iptal edilmiş durumda.

 

Makuhari Messe Konferans Salonu'nda düzenlenen fuarın iptal edilmesinin arkasında, Japonya'da da artmayı sürdüren COVID-19 vaka sayısı bulunuyor. Son aylarda ciddi bir pozitif vaka artışı yaşayan ülkenin başkentinde ise sorun çok daha büyük. Resmi verilere göre geçtiğimiz gün Tokyo'da tam 568 can kaybı yaşanarak yeni bir rekor kırıldı.

 

 

Tokyo Otomobil Fuarı'na bilet alan kişilerin para iadeleri ise yakın zamanda başlayacak. Fiziksel etkinliği tamamen iptal eden organizatörler, Tokyo Otomobil Fuarı'nın dijital olarak ayakta kalmasını istiyor. Bu kapsamda fuar, dijital kapılarını 15 Ocak itibariyle açmış olacak. Yani JDM dünyasının yeni modellerini dijital de olsa görme fırsatı bulacağız.

 

Bu yıl Tokyo Otomobil Fuarı'nın eskisinden de hareketli geçmesini bekliyoruz. Yeni Honda Civic Type R, Toyota GR Yaris ve Subaru Levorg STI Sport gibi modellerin çıkışı şimdiden ağzımızı sulandırıyor. Bakalım bizi dijital fuarda ne gibi sürprizler bekliyor olacak?Kaynak:Motor1

Diğer Haberler